Het nieuwe concertprogramma van seizoen 2017-2018!

Komend seizoen bestaat Concert in Tienhoven 20 jaar! We vieren het 20 jarig jubileum met een speciaal familie Kerstconcert met film èn een feestelijk jubileumconcert in mei, naast een tweetal andere concerten.

Voor het najaarsconcert kunnen we u met trots The New European Ensemble presenteren. Zij zijn net als wij altijd op zoek naar de combinatie traditie en vernieuwing. Dit komt perfect tot uiting in hun Debussy programma. Samen met uw (klein)kinderen kunt u kijken en luisteren naar ‘The Snowman’ uitgevoerd door het Ridderkerks Symfonie Orkest. Het Matangi Quartet dat in het voorjaarsconcert optreedt behoeft eigenlijk al geen introductie meer. Gevestigde orde musici met power en fantasie. Tot slot sluiten we af met een extra jubileumconcert. Maestro jury-lid Dominic Seldis komt naar Tienhoven voor een concert met een cabaretesk tintje.

U kunt het programma 2017-2018 downloaden in PDF formaat, of in detail bekijken op onze website. Wij hopen u te mogen verwelkomen bij een van onze concerten.

Kaarten online bestellen en direct met iDeal afrekenen!

Sinds begin 2017 kunt u uw kaarten bij Concert in Tienhoven eenvoudig online bestellen en direct met iDeal afrekenen! Zo hoeft u niet langer het formulier te scannen en per e-mail naar ons toe te sturen. U kunt er ook voor kiezen om de kaarten (in plaats van per post) via e-mail te ontvangen. Ook kunt u ervoor kiezen de kaarten bij de ingang af te halen, wel verstandig om dan een kwartier eerder te komen om de grootste drukte te vermijden.

Om uw digitale kaarten te bestellen gaat u naar de pagina ‘Kaarten’ via de bovenste menubalk of u klikt aan de rechterzijde op de link bij ‘Kaarten bestellen’. U vind daar de button om naar de bestelpagina te gaan.

Wilt u toch liever gebruik blijven maken van het oude vertrouwde bestelformulier dan kan dat natuurlijk ook. U vindt de link naar het formulier op de pagina ‘Kaarten’.

Eenvoudig en makkelijk!

Wij zien u graag tegemoet bij één van onze concerten.

Joris van den Berg en Martijn Willers spelen Bach, Beethoven en Schnittke bij Concert in Tienhoven

Joris van den Berg en Martijn Willers spelen Bach, Beethoven en Schnittke op 10 maart 2017

De donkere dagen lopen ten einde, de temperatuur ontstijgt het vriespunt, krokussen kleuren de velden, met andere woorden: we kunnen terugkijken op een warm seizoen concerten bij kaarslicht en (voor)uitkijken naar de zomer. 

Zo keek Alfred Schnittke met warme gevoelens terug naar de grootmeester Bach, wetende dat er een nieuwe zomer aan muziek aan zijn voeten lag. Het voorjaarsconcert van 10 maart 2017 zal in het teken staan van respect voor de grootmeesters vermengd met het sentiment van de nieuwe tijd.

“Nicht Bach, sondern Meer sollte er heißen!” (Niet Beek zou hij moeten heten, maar Zee!), zou Beethoven gezegd hebben over de grote componist, een van zijn grote voorbeelden en inspiratiebronnen. De twee Sonates voor cello en piano opus 102 behoren tot de late periode van Beethovens leven waarin hij zich steeds meer op contrapunt en polyfonie beroept binnen de klassieke harmonie en vorm. Beethovens sonates opus 102 zijn twee van de absolute hoogtepunten van het (cello-piano) repertoire met hun enorme rijkdom aan expressie en karakter en hun verbijsterende, diepgaande langzame delen.

Een mooiere combinatie dan met de prachtige, levendige Gambasonates van Bach is bijna niet denkbaar. De stukken van de grote meesters van weleer worden afgewisseld met werken van recentere grootheden. Toshio Hosokawa’s dramatische, vertellende Lied III (2007) en Alfred Schnittke’s Musica Nostalgica (1992), waarin we ons bijna terug wanen in de tijd van de andere grote componisten in het programma..

Het veelbelovende duo van cellist Joris van den Berg en pianist Martijn Willers ontstond in 2006. Het won de Dutch Classical Talent Tour & Award 2014 en was prijswinnaar in 2008 op het Internationale Johannes Brahms Kamermuziekconcours in Pörtschach (Oostenrijk). Met hart en ziel stort het ensemble zich in de muziek om de schoonheid van de stukken over te brengen aan het publiek.

Wij hopen u te zien op vrijdagavond 10 maart 2017!

Klassieke muziek klassieke concerten bij Concert in Tienhoven Utrecht dominic seldis matangi quartet kwartet the new european ensemble the snowman

Cathrien de Liagre Böhl bij TV uitzending Studio Stichtse Vecht

Op 25 oktober was bestuurslid Cathrien de Liagre Böhl te gast bij Studio Stichtse Vecht. Ze verteld over de Concerten in Tienhoven en in bijzonder over het concert van 4 november as. Er wordt aan het eind ook nog gesproken over een kaartjes-weggeefactie dus gewoon even klikken, goed opletten en mailen!

Cathrien de Liagre Böhl bij Studio Stichtse Vecht