The Snowman – familie Kerstconcert met film

Beste muziekliefhebbers,

Op 16 december a.s. vertoont Concert in Tienhoven de Kerstfilm The Snowman. Deze prachtige animatiefilm wordt op een groot doek getoond, onder muzikale begeleiding van een 35-koppig symfonieorkest. Er zijn twee voorstellingen, om 11.00 en om 13.00 uur, geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Natuurlijk zijn andere kinderen, ouders en grootouders ook van harte welkom.

Deze speciale voorstelling organiseren we in het kader van ons 20-jarig jubileum, dat we vieren met o.a. dit speciale concert voor onze allerjongsten. Wij nodigen u, uw vrienden en familie graag uit dit bijzondere familieconcert bij te wonen, het wordt een uniek concert en wij hopen u dan ook in grote getale te ontmoeten op 16 december!

Concert in Tienhoven NEUE Debussy the new european ensemble matangi quartet kwartet dominic seldis the snowman

Concert in Tienhoven te gast bij Concertzender Actueel op 25 oktober

Aanstaande woensdagmiddag 25 oktober is Concert in Tienhoven te gast bij een uitzending van de Concertzender in Utrecht.

Tussen 16.00 en 17.00 zal onze voorzitter en programmeur Marcel Geraeds aanwezig zijn in de studio aan de Ganzenmarkt bij het programma Concertzender Actueel. Er wordt gesproken over de concertreeks en het 20 jarig jubileum van Concert in Tienhoven.

De Concertzender is eind 1982 opgericht door een groep muziekliefhebbers, met als doel een vrijplaats te creëren waar alles draait om muziek, voor bijna elke muziekliefhebber.

U kunt de uitzending beluisteren via de kabel, internet (wegradio), de mobiele telefoon (app of browser). Meer informatie kunt u vinden op de website of Facebook pagina van de Concertzender.

Hommage aan Debussy New European Ensemble Klassieke muziek klassieke concerten bij Concert in Tienhoven Utrecht dominic seldis matangi quartet kwartet the new european ensemble the snowman

New European Ensemble met een hommage aan Debussy

Op 10 november 2017 treedt op in het oude kerkje in Tienhoven The New European Ensemble, met fluitist Felicia van den End. U kunt genieten van muziek van Claude Debussy, Toru Takemitsu en Kaija Saariaho, met onder andere fluit, harp en altviool.

2018 is Debussy jaar. De muziekwereld staat stil bij de honderdste sterfdag van de componist. Debussy’s invloed op de nieuwe muziek was en is immens. Hij zette de harmonieleer op zijn kop en componeerde voor instrumentencombinaties die nog niemand voor hem had uitgeprobeerd. Als muziekcriticus profileerde hij zich bovendien als een toonaangevend denker over muziek.

Verschillende periodes uit Debussy’s oeuvre passeren de revue. Twee composities zijn op initiatief van de fluitist Felicia van den End bewerkt voor  ensemble. De twee Arabesques zijn vroege pianowerken in een nog romantische stijl. In Six épigraphes antiques roept Debussy met statische harmonieën en impressionistische melodieën een dromerige antieke wereld op. Met zijn Sonate voor fluit, altviool en harp leverde Debussy een van zijn laatste en meest lucide stukken af. Terwijl Europa explodeerde en miljoenen jonge soldaten sneuvelden in de loopgraven, schreef Debussy een cyclus sonates als hommage aan de grote Franse barokcomponisten.

Zowel de Finse componiste Kaija Saariaho als de Japanse componist Toru Takemitsu treden met ultra-verfijnd geïnstrumenteerde ensemblestukken in de voetsporen van de grote meester.

Wij zien u graag op 10 november in Tienhoven!

Het nieuwe concertprogramma van seizoen 2017-2018!

Komend seizoen bestaat Concert in Tienhoven 20 jaar! We vieren het 20 jarig jubileum met een speciaal familie Kerstconcert met film èn een feestelijk jubileumconcert in mei, naast een tweetal andere concerten.

Voor het najaarsconcert kunnen we u met trots The New European Ensemble presenteren. Zij zijn net als wij altijd op zoek naar de combinatie traditie en vernieuwing. Dit komt perfect tot uiting in hun Debussy programma. Samen met uw (klein)kinderen kunt u kijken en luisteren naar ‘The Snowman’ uitgevoerd door het Ridderkerks Symfonie Orkest. Het Matangi Quartet dat in het voorjaarsconcert optreedt behoeft eigenlijk al geen introductie meer. Gevestigde orde musici met power en fantasie. Tot slot sluiten we af met een extra jubileumconcert. Maestro jury-lid Dominic Seldis komt naar Tienhoven voor een concert met een cabaretesk tintje.

U kunt het programma 2017-2018 downloaden in PDF formaat, of in detail bekijken op onze website. Wij hopen u te mogen verwelkomen bij een van onze concerten.