Seizoen 2017-2018

Data concerten seizoen 2017-2018

[su_note note_color=”#edebde” radius=”8″]

  • 10 november 2017: The New European Ensemble
  • 16 december 2017: Familie Kerstconcert ‘The Snowman”
  • 9 maart 2018: Het Matangi Quartet
  • 25 mei 2018: Jubileumconcert Dominic Seldis

[/su_note]


Najaarsconcert vrijdag 10 november 2017

The New European Ensemble

’Fantastische musici in een eigentijds ensemble’

2017-2018 Is Debussy Jaar. De muziekwereld staat stil bij de honderdste sterfdag van de componist. Debussy’s invloed op de nieuwe muziek was en is immens. Hij zette de harmonieleer op zijn kop en componeerde voor instrumentencombinaties die nog niemand voor hem had uitgeprobeerd.

Twee composities zijn op initiatief van de fluitist Felicia van den End bewerkt voor ensemble. De twee Arabesques zijn vroege pianowerken in een nog romantische stijl. In Six épigraphes antiques roept Debussy met statische harmonieën en impressionistische melodieën een dromerige antieke wereld op.

Terwijl Europa explodeerde en miljoenen jonge soldaten sneuvelden in de loopgraven, schreef Debussy een cyclus sonates als hommage aan de grote Franse barokcomponisten. Zowel de Finse componiste Kaija Saariaho als de Japanse componist Toru Takemitsu treden met ultra-verfijnd geïnstrumenteerde ensemblestukken in de voetsporen van de grote meester.

Download hier het programma.


Familie Kerstconcert ‘The Snowman’ zaterdag 16 dec. 2017

Met medewerking van het Ridderkers Symfonie Orkest

‘Het beroemde kerstverhaal met film en orkest’ 

Speciaal voor kinderen geven wij dit jaar een bijzonder kerstconcert.

James maakt op een prachtige winterdag een sneeuwpop. Als die nacht de klok 12 uur slaat gebeurt er echter iets magisch. Droomt hij of maakt hij het allemaal écht mee. Kom kijken naar de avonturen van James en de sneeuwman.

Geschikt voor kinderen tussen 3 en 10 jaar. Voorstelling van 45 minuten om 11.00 uur en 13.00 uur


Voorjaarsconcert vrijdag 9 maart 2018

Matangi Quartet

‘Nederlands meest succesvolle strijkkwartet’

Maria-Paula Majoor, Daniel Torrico Menacho, Karsten Kleijer en Arno van der Vuurst vormen samen het Matangi Quartet. Het kwartet is een van de eerste fulltime professionele strijkkwartetten van Nederland. Zij brengen het rijke klassieke repertoire – van Haydn tot Adès – op de kleine en grote podia in binnen- en buitenland.

Daarnaast initiëren de musici avontuurlijke projecten met een specifiek thema en publiek. Deze zijn vaak genre-overschrijdend en experimenteel van aard en in samenwerking met diverse bevlogen en beroemde artiesten zoals Youp van ’t Hek, Carel Kraayenhof, DJ Kypski en Eric Vloeimans. Het is het enige Nederlandse strijkkwartet dat een Edison won in de categorie jazz.

Download hier het programma.


Jubileumconcert vrijdag 25 mei 2018

Dominic Seldis & James Pearson

‘Contrabassist van het Concertgebouw Orkest en entertainer’

Dominic Seldis – jurylid van het programma Maestro – noemt zijn instrument ‘de brombeer van het orkest’. Dominic, die naast een virtuoos contrabassist ook een groot verteller is, laat de grappige én serieuze kant van de contrabas horen. Hij behoort tot de grootste contrabas virtuozen van de wereld.

Dominic heeft een uniek talent voor entertainment en het publiek kan genieten van anekdotes, grapjes en hilarische demonstraties, om daarna weer stil te genieten van prachtige, virtuoze en lyrische vertolkingen.

Met pianist James Pearson brengt hij een contrastrijk programma met afwisselend serieuze en luchtige werken.