Seizoen 2013-2014

Een nieuw seizoen, een nieuw bestuur!

Welkom bij een nieuw seizoen van de ‘concerten bij kaarslicht’ in Tienhoven. Dit jaar georganiseerd door een nieuw vierkoppig bestuur waarvan twee uit Tienhoven. Met veel enthousiasme zijn wij van start gegaan om de, inmiddels in de wijde omgeving van Tienhoven bekende, concertserie in het mooie kerkje voort te zetten.

Met trots presenteren wij dan ook drie fantastische concerten. Zowel het Cello8ctet, Mathieu van Bellen als het Van Dingstee kwartet zijn ensembles of solisten in de categorie ‘Hollands Glorie’. Ze hebben hun sporen meer dan verdiend in binnen- en buitenland en we zullen hen dan ook warm ontvangen. Dit seizoen beginnen de concerten wel een kwartiertje eerder dan u gewend bent, namelijk om 20.15 uur. Verder zal er niet veel veranderen. De kaarsen zullen branden en de schalen zijn gevuld met snoep. Voor en na het concert is iedereen natuurlijk weer welkom in het Olde Regthuys aan de overkant voor een hapje of een drankje. We hopen dan ook dat wij u in groten getale mogen ontvangen, zodat we met ons allen kunnen genieten van de prachtige muziek.

Met muzikale groet,

Marcel Geraeds, Christine Pesman, Cathrien de Liagre Böhl en Jannes Herman Mostert.

Programma 2013-2014

Nazomerconcert Cello8ctet Amsterdam
Vrijdag 4 oktober
20.15 uur
De Falla, Glass, Piazzolla

Winterconcert Mathieu van Bellen
Vrijdag 24 januari
20.15 uur
Liszt, Brahms, R. Strauss

Voorjaarsconcert Van Dingstee kwartet
Vrijdag 28 maart
20.15 uur
Mozart, Shostakovich, Brahms

Cello8ctet Amsterdam

Totale technische perfectie, intensiteit en kleurrijke interpretatie. Een uniek ensemble dat internationaal een begrip is geworden.
Cello8ctet Amsterdam, staat voor nieuwe muziek en succesvolle kruisbestuivingen tussen verschillende muziekstijlen
en kunstdisciplines. Dankzij de stralende uitvoeringen van het ensemble, kan het Octet originele werken programmeren
van de meest markante componisten van nu. Het octet, dat dit jaar 25 jaar bestaat, heeft meer dan 70 wereldpremières
uitgevoerd, de meeste aan het octet opgedragen, van o.a. Xenakis, Nobre en Glass.

Mathieu van Bellen – Omri Epstein

Exciting young talents

Mathieu van Bellen speelt al viool sinds zijn vierde. Hij geeft concerten in Europa, Azië en de Verenigde Staten, treedt op bij belangrijke muziekfestivals en is een aantal keer op radio en televisie verschenen. Mathieu heeft meerdere concoursen gewonnen, waaronder de prestigieuze Menuhin competitie. In 2010 heeft hij het veelbelovende en prijswinnende Busch Ensemble opgericht waar Omri Epstein ook deel van uitmaakt. Pianist Omri Epstein treedt op als solist en kamermusicus in Europa en de VS, heeft deelgenomen aan verschillende internationale masterclasses en heeft prijzen in diverse internationale competities gewonnen, waaronder de Royal Overseas League Competition met het Busch Ensemble.

Van Dingstee kwartet

met
Nadia van Wijzenbeek

Prachtige klank, vloeiend samenspel, gedrevenheid en temperament Het Van Dingstee Kwartet is sinds zijn oprichting in 1995 uitgegroeid tot een succesvol en veelzijdig strijkkwartet. Met concerten op vrijwel alle Nederlandse podia en tientallen tournees in Europa en de Verenigde Staten heeft het kwartet zich geprofileerd als één van Nederlands toonaangevende kamermuziekensembles. In de pers werden de concerten van het kwartet veelvuldig geprezen vanwege het vloeiende samenspel, de klankvorming, de gedrevenheid en het temperament. Het Van Dingstee Kwartet won diverse prijzen bij internationale kamermuziekconcoursen. Een intensief en direct contact met het publiek is een belangrijk kenmerk van het Van Dingstee Kwartet. Naast de bekende meesterwerken uit het strijkkwartetrepertoire zoekt het Van Dingstee Kwartet ook graag naar verrassende invalshoeken. Daarbij hecht het er waarde aan regelmatig Nederlandse composities ten gehore te brengen, zowel van oudere als van heel recente datum. De Nederlandse violiste Nadia Wijzenbeek leidt een gevarieerd muzikaal leven als soliste, kamermusicus en concertmeester van de Radio Kamer Filharmonie. Nadia is lid van het Lendvai String Trio waarmee ze optreedt in heel Europa. Het Lendvai String Trio won diverse prijzen en speelt regelmatig in prestigieuze zalen als de Wigmore Hall in Londen en het Concertgebouw in Amsterdam. In 2011 speelde het trio daar in de serie Jonge Nederlanders. Naast het Lendvai String Trio speelt Nadia ook in het Aronowitz Ensemble. Dit ensemble werd verkozen tot BBC New Generation Artist en won in 2009 de prestigieuze Borletti Buitoni Special Ensemble Award. Het Aronowitz Ensemble is regelmatig op de BBC te horen. Nadia studeerde achtereenvolgens bij haar tante Coosje Wijzenbeek, Elisabeth Perry, Herman Krebbers en David Takeno.