Seizoen 2018-2019

Data concerten seizoen 2018-2019

[su_note note_color=”#edebde” radius=”8″]

  • 16 november 2018: Ralph van Raet en het Dudok Kwartet
  • 15 december 2018: Familie Kerstconcert ‘The Snowman’ in Tienhoven
  • 18 januari 2019: Colori Ensemble
  • 15 maart 2019: Doric String Quartet

[/su_note]


Najaarsconcert vrijdag 16 november 2018

Ralph van Raat en het Dudok Kwartet

’Bijzondere samenwerking van Nederlandse topmusici’

Meesterpianist Ralph van Raat wil zijn publiek de schoonheid van eigentijdse muziek laten beleven. Hij studeerde piano en muziekwetenschap in Amsterdam. Beide studies rondde hij cum laude af. Hij won vele prijzen en onderscheidingen; zijn concerten worden regelmatig uitgezonden op radio en televisie, zowel in Nederland als daarbuiten. In 2003 werd Van Raat Steinway Artist, waarmee hij toetrad tot een kring beroemde pianisten, waaronder Vladimir Horowitz, Martha Argerich, Alfred Brendel en Lang Lang.

Judith van Driel, Marleen Wester, Marie-Louise de Jong en David Faber zijn het Dudok Kwartet Amsterdam, een van de meest veelzijdige strijkkwartetten van dit moment. Het kwartet ontving in 2018 als eerste Nederlandse ensemble ooit de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award. ‘Iedereen was niet alleen onder de indruk van hun talent en virtuositeit, maar ook van hun creativiteit en verbeeldingsrijke benadering van het musiceren,’ aldus het juryrapport. Zelf zeggen ze: “We laten ons eigen hart spreken en zo dringen we door tot de essentie van de muziek.”

Van Raat en Dudok speelden het poli-stilistische pianokwintet van Schnittke al eerder samen in Tivoli Vredenburg. In Tienhoven speelt Van Raat daarnaast een speciale bewerking van Gershwin’s Rapsody in Blue voor piano solo.


Familie Kerstconcert ‘The Snowman’ zaterdag 15 december 2018

‘Prachtig verhaal, met film en live muziek’ 

Vanwege het grote succes van vorig jaar brengen we The Snowman opnieuw. De muziek wordt verzorgd door musici die speciaal voor dit concert een ensemble vormen.

James maakt op een prachtige winterdag een sneeuwpop. Als die nacht de klok 12 uur slaat gebeurt er echter iets magisch. Droomt hij of maakt hij het allemaal écht mee. Kom kijken naar de avonturen van James en de sneeuwman.

Geschikt voor kinderen tussen 3 en 10 jaar. Voorstelling van 45 minuten.


Winterconcert vrijdag 18 januari 2019

Colori Ensemble

‘Unieke instrumentencombinatie’

Rianne Jongsma (fluit, piccolo), Wilma Jongsma (hobo, althobo), Arjan Jongsma (marimba) studeerden/studeren aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Groningen en Utrecht. Ze wonnen individueel belangrijke prijzen, o.a. op het Prinses Christina Concours en het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Het ensemble ontleent haar naam aan de compositie Colori, in 2012 geschreven door Wim van Ligtenberg. Concerten van het Colori Ensemble zijn zeer gevarieerd, in zowel het repertoire als het afwisselende gebruik van de instrumenten.


Voorjaarsconcert vrijdag 15 maart 2019

Doric String Quartet

‘leading British string quartet of its generation’

Alex Redington (viool), Jonathan Stone (viool), Hélène Clément (viool) en John Myerscough (cello) vormen het Doric String Quartet. Het kwartet werd opgericht in 1998 aan de Britse school voor kamermuziek Pro Corda, waarna zij verder studeerden in Parijs en Basel. Het kwartet oogst wereldwijd lovende kritieken van publiek en pers en won vele prijzen, onder meer de Osaka International Chamber Music Competition (Japan) en de Ensembleprijs op de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern (Duitsland).

Het Doric String Quartet speelt in grote Europese concertzalen, zoals het Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Wenen en Wigmore Hall. Sinds 2015 zijn zij als “teaching quartet” verbonden aan de Royal Academy of Music in Londen. Wij zijn er trots op het Doric String Quartet dit seizoen in Tienhoven te kunnen presenteren.